Min stora bok om fordon

IMG_4751.jpg

Min stora bok om fordon: Bilar, traktorer och grävmaskiner är en bok som tar upp olika tillfällen som fordon behövs och dels visar upp dem i arbete och efter det ett uppslag där namnen på de olika fordonen finns med.

Det här är en bok där det stora fokuset är bilderna och de är väldigt detaljrika och har många olika fordon på sig men även lite andra roliga detaljer. Fordonen är fint illustrerade och hela oken känns väl genomarbetat vilket gör den rolig att titta i även för oss vuxna. Texten till bilderna är .korta och här hade det kanske kunnat vara lite längre texter. Men illustrationerna är det som boken är uppbyggd runt och det gör den bra.

Förutom första uppslaget som är en motorväg är boken upplagd så att det är ett uppslag som visar en byggarbetsplats, bondgård eller räddningstjänsten som jobbar efter en storm och sedan är det ett uppslag med fordonen från tidigare uppslag. Då är namnet på fordonet också skrivet under respektive fordon.

Denna bok har vi läst många gånger och tittat på bilderna i och pratat om . Den är väldigt omtyckt. Däremot märks det att boken inte är från Sverige då ambulansen inte alls ser ut som ambulanser gör. Det gör det lite förvirrande och blir att man tänker att det är något annat så det är något vi har pratat om att räddningsfordon kan se olika ut i olika länder.

Tycker man om fordon kommer man tycka om den här och eftersom vi tycker om fordon här hemma, och det fanns roliga detaljer för mig att hitta när vi läste som inte är den stora fordonsfantasten, får den av oss 4 (av 5).

Tack Lind&Co för att vi fick läsa!

  • Namn: Min stora bok om fordon: Bilar, traktorer och grävmaskiner

  • Ålder: 3 -6 år

  • Antal sidor: 14

  • Förlag: Lind&Co