Kapten Blacks hemlighet

IMG_4716.jpg

Kapten Blacks hemlighet av Mårten Melin och Johanna Kristiansson handlar om Jolly Anne som är skeppsflicka på sjörövarskeppet Äventyret. De ska ut på en ny resa men en storm för dem till Hästskoön där kapten Black har grävt ner sin skatt. Ett nytt äventyr börjar för Jolly Anne och hennes vänner när de försöker hitta skatten på ön.

Det här är en lättläst bok med stor text och bilder på nästan alla sidor och oftast stora härliga illustrationer som lättar upp läsandet. Det gör att detta nästan känns som en bilderbok trotts att det är en kapitelbok. Jag kan därför tänka mig att många barn som börjat läsa kapitelböcker kommer tycka att denna är lättläst och fin och då inte bara för att den har bilder och och stor text utan för att berättelsen hela tiden för oss vidare på äventyret i en lagom takt.

Berättelsen har humor men även ett djupare budskap om att vara modig, smart och snäll för det är bara då man kan komma åt kapten Blacks skatt. När vi läser sitter Lillabokslukaren och lyssnar spänt men brister ut i skratt när sjörövarna beter sig tokigt eller det är något lustigt som händer runt dem. Och när vi läst klart återberättar han berättelsen gärna för den som finns i närheten. Speciellt vissa episoder berättas gärna om och om igen.

Den här boken blev läst två gånger på mindre än en vecka så den lev av oss väldigt omtyckt. Bilderna är färgglada och visar sjörövarnas strapatser på ett fint och roligt sätt. De kompletterar verkligen texten fint. För allt detta vill vi ge denna bok 5 (av 5) och ser fram emot fler äventyr med sjörövargänget på skeppet Äventyret!

Detta är del 3 i äventyren om Jolly Anne.

Tack Lilla Piratförlaget, Mårten Melin och Johanna Kristiansson för att ni tog oss med på detta fina och spännande sjörövaräventyr!

  • Namn: Kapten Blacks hemlighet

  • Författare: Mårten Melin och Johanna Kristiansson

  • Ålder: 6 - 9 år

  • Antal sidor: 91

  • Förlag: Lilla Piratförlaget