Familj för nybörjare

IMG_4953.jpg

Familj för nybörjare av Sarah Morgan handlar om Flora som arbetar som florist och som en dag träffar Jack när han är ute efter en present till sin äldsta dotter Izzy. De blir förälskade och Flora blir presenterad för Jacks döttrar Izzy och Molly. Men Izzy vill inte acceptera Flora utan gör allt för att hon inte ska få/vilja ta deras döda mammas plats. När de sedan spenderar tre sommarveckor tillsammans vet ingen riktigt hur det ska gå.

En feelgood som har alla ingredienser som man förväntar sig. Det är kärlek, sorg, förvecklingar och missförstånd men också ett djup om familjeliv och gemenskap som kanske inte alltid får ta plats i alla feelgood böcker man läser.

När jag läser denna bok blir jag både glad och lite nedstämd då denna bok dels genomsyras av sorg och sorgearbetet alla i boken försöker hantera men den har också roliga situationer som lättar upp. Det är en trevlig läsning från första sidan till sista även om jag personligen gärna hade transporterats till sommarledigheten och de tre veckorna de spenderar tillsammans snabbare. Jag har inte läst något av Sarah Morgan tidigare och detta var en trevlig bekantskap som jag kommer hålla ögonen på framöver. Jag tyckte faktiskt speciellt om att det kändes som att den hade ett större djup än en vanlig feelgood. Där en feelgood i vanliga fall får mig att ha en mysig och rolig lässtund gav denna även en annan läsupplevelse som jag inte riktigt hade förväntat mig att jag skulle få.

Om jag skulle sammanfatta boken skulle jag säga att detta är en bok som handlar om och beskriver familjelivets glädjeämnen men också det svåra i att vara en familj och hur de förändras på ett fint och realistiskt sätt. Det är en trevlig läsning där ingen text står och stampar på samma ställe utan vi förs vidare i berättelsen i en lagom takt och jag gillar det. Så av mig får denna bok en stark 4 (av 5) och författaren ska jag lägga till i listan av författare att hålla koll på.

Tack Harper Collins för att jag fick läsa denna finstämda bok om sorg, familjeliv och att ta sig vidare!

  • Namn: Familj för nybörjare

  • Författare: Sarah Morgan

  • Genre: Feelgood

  • Antal sidor: 313

  • Förlag: Harper Collins