Lilly och Milo Äventyr på fjället

IMG_4710.jpg

Lilly och Milo Äventyr på fjället av Maria Balthammar och Helena Balthammar handlar om när Lilly och Milo och deras mamma ska vandra i fjällen och tälta. Milo vill helst vara där man kan koppla upp sig på wifi och Lilly oroar sig för att deras mamma ska missa att ta med det viktigaste för att vandra i fjällen så som mat och tält. Men trotts att både Milo och Lilly oroar sig för lite olika saker så blir det en trevlig utflykt för den lilla familjen.

Det här skulle jag säga är lite av ett mellanting mellan en kapitelbok och en bilderbok för det är ganska mycket text och på en del uppslag är bilderna ganska små. Lite så som man tänker sig att de kan vara i kapitelböcker för dem som precis börjat läsa böcker med kapitel i. Men denna har inga kapitel. Så detta är en bok för den som vill lyssna på en längre berättelse och som tycker att det är helt ok att det inte alltid är stora bilder i böckerna.

Texten tar fram både fjällvandrandet, äventyr och vedermödor på ett bra sätt. Här får positiva saker blandas med det tråkiga för att vävas ihop till ett äventyr som en fjällvandring kan erbjuda. Det är allt mellan plocka hjortron, regn som gör att allt blir blött och en stjärnhimmel där man ser fler stjärnor än hemma i stan. Så ska men ut på fjälläventyr så är denna bok bra att läsa för att visa på hur det kan vara att vandra i fjällen.

Vi tyckte att det här är en trevlig bok som passar bra till målgruppen (6-9 år) och speciellt för alla som ska fjällvandra för första gången. För hur fungerar det egentligen och hur är det att sova i tält? Det är en bok som både ger en berättelse men också information som att världens äldsta träd faktiskt kan hittas i fjällen! Därför ger vi denna en 4.

Tack för denna fina läsupplevelse Maria Balthammar och Helena Balthammar!

  • Namn: Lilly och Milo Äventyr på fjället

  • Författare: Maria Balthammar och Helena Balthammar

  • Ålder: 6-9 år

  • Antal sidor: 32

  • Förlag: Visto förlag