Majken i sagolandet

IMG_4722.jpg

Majken i sagolandet av Josefin Stenman handlar om Majken som ligger och tänker på godnattsagan och vad som skulle hända om hon var en prinsessa i den. Vad skulle hon göra och var skulle hon bo?

Det här är en saga som passar att läsa när man ska gå och lägga sig. För sedan innan man somnar kan man ju ligga och fantisera och tänka ut sin egen saga precis som Majken gör och kanske fortsätter sagan i drömmen. Boken ger också en öppning till att prata om vad man själv skulle vilja vara med om från böckerna man har läst. Lillabokslukaren har tagit fram boken för att läsa några gånger och tycker att den är bra och spännande att Majken kommer in i sagan och att se vad hon hittar på där. Och Majken hittar på många saker innan hon somnar. Det kan väl i och för sig vara realistiskt i hur barn kan hoppa runt i tankarna och skulle kunna ligga och tänka innan de somnar så där finns ju igenkänning. Men det blir lite hoppigt med att varje bild är något nytt som händer och beskrivs i texten. Jag tänker att det kanske hade varit bättre att välja ut några saker och utveckla dem. Varför inte fortsätta och berätta äventyret som sker när de är ute och flyger på enhörningen?

Bilderna är lugna och fina med mjuka färger och visar det som texten tar upp fint.

Iden till boken är rolig men den blir lite hoppig istället för att koncentrera sig på ett äventyr. Därför ger vi denna en stark 3 (av 5).

Tack Josefin Stenman för att vi fick följa med Majken på hennes fantasiäventyr när hon funderar på boken!

  • Namn: Majken i sagolandet

  • Författare: Josefin Stenman

  • Ålder: 3 - 6 år

  • Antal sidor: 30

  • Förlag: Stenman Books