När vi Faller

När vi faller av Gabriella Ullberg Westin och är den sjunde fristående boken om kriminalinspektör Johan Rokka och hans kollegor vid Hudviksvallspolisen. I denna bok hittas den framgångsrika företagaren Jens Hult död och nyheten kommer som en chock för alla. Men utredningen visar sig svårare än vad man trodde då inget är vad det verkar vara. Samtidigt får hantverkaren Henry Frisk ett erbjudande som skulle kunna ge honom stora pengar men vågar han ta det steget och begå ett brott.

Jag har inte läst de tidigare böckerna och även om det inte behövs så hjälper det såklart i att komma in i boken då man redan känner karaktärerna och vet endel om vad de varit med om. Men det här är en spännande deckare som ger sig in i frågeställningar runt girighet och hur det kan ha för uttryck och få för konsekvenser. Där finns det mycket att ta upp och många infallsvinklar till brott och i detta fall blir det aktuellt eftersom det rör bitcoin.

Boken håller ett högt tempo och för mig är det positivt då det ger boken och texten ett driv som gör det lätt och enkelt att läsa vidare, sedan hjälper det ju att det är en deckare är spännande och man vill veta vem som gjorde det och varför. Men även deckare kan ju bli tunglästa men så upplever inte jag denna text utan jag blir nyfiken och intresserad av att läsa Gabriellas tidigare böcker. Och då har man ju lyckats!

Detta är en välskriven deckare som jag ger 4 (av 5) och som har gjort mig nyfiken på vad Johan Rokka varit med om i tidigare utredningar och ser fram emot att göra framtida utredningar med.

Tack Harper Collins och Gabriella Ullberg Westin för att jag fick läsa och lösa ett mord tillsammans med Johan Rokka!

  • Namn: När vi faller

  • Författare: Gabriella Ullberg Westin

  • Genre: Deckare

  • Antal sidor: 352

  • Förlag: Harper Collins