Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: kometkollision

Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: kometkollision av SJ King handlar om de 8 experterna i Hemliga upptäckarklubben och denna gång är det ett riksfyllt uppdrag i rymden som de måste ta sig an. Rymdexperten Roshni och regnskogsexperten Ollie åker upp för att laga en rymdsond i omloppsbana runt Jupiter som har tekniska problem. Den ska dokumentera när en komet kolliderar med Jupiter men utan att lagas kommer det inte dokumenteras. Kommer de hinna i tid?

Vilken spännande historia det här var. Lillabokslukaren ville bara fortsätta läsa och var så spänd på hur det skulle gå. Vi läste nästan hela boken på en och samma gång och Lillabokslukaren tycker den är både spännande och bra. Den fantastiska farkosten Darwin skulle jag säga var lite av en favorit då det var många skratt när Darwin pratade med sina piip och blop.

Det här är en bok som berättar om Hemliga upptäckarklubben och deras uppdrag att se till att rymdsonden dokumenterar när kometen kolliderar med Jupiter. Men det är faktiskt mer än så. I berättelsen har det vävts in mycket information om rymden men det är gjort som en naturlig del av berättelsen och uppdraget. Är man intresserad av rymden och planeter eller lite rolig rymdfakta kan man få det genom att läsa denna spännande bok. Kanske ger den kunskap om rymden till läsaren eller inte men oberoende är det trevlig läsning och det är spännande.

I slutet av boken finns det faktaavsnitt, ett quiz och en ordlista. Här kan man få mer kunskap om rymden och Jupiter och sedan testa sina kunskaper. Kul! Och faktasidorna är väldigt lättsamma att läsa då texten är skriven runt illustrationerna som visas där.

En bok som när den är slutläst gör att man bara måste läsa nästa bok nu direkt för att man är så spänd på vad nästa uppdrag kommer vara har verkligen lyckats tycker vi och ger denna 5 (av 5).

Tack snälla Lind&Co för att vi fick läsa!

  • Namn: Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: kometkollision

  • Författare: SJ King

  • Ålder: 6 -8 år

  • Antal sidor: 127

  • Förlag: Lind&Co