Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk

IMG_3942.jpg

Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk av Maria Ernestam handlar om Lisbeth Cederström i Frillesås och är en fristående uppföljare till “Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul” och utspelar sig några månader efter när våren och påsken är påväg. Livet rullar på fint men så plötsligt dyker flera orosmoment upp. Hon får nya grannar som bland annat bråkar om tomtgränsen, det blir avundsjuka på jobbet när hon blir vikarierande rektor och pojkvännens lojalitet sviktar när hans exfru vill ha uppmärksamhet. Ja livet blev inte riktigt som hon hade tänkt sig det.

Vilken härligt rolig bekantskap detta var. Jag har ju inte läst första boken om Lisbeth och det behövde man inte heller ha gjort för att kunna ta till sig denna, även om ju det såklart underlättar då man redan har fått lära känna personerna som det handlar om. Lisbeth är sympatisk och man kan verkligen leva sig in i hennes problem och tankar runt det som händer runt henne. En del av situationerna är roliga medan andra är så där att man känner en irritation i sig för man förstår irritationen hon känner. Men med det sagt så är det minst lika många gånger som man under läsningen ler eller fnissar åt de tokigheter som utspelar sig i boken. För här kan man både le i igenkänning och åt att något är roligt/tokigt!

Man skulle ju kunna tro att det var så att det är lugnt i Frillesås men så verkar det verkligen inte vara. Det är fullt med konflikter och just nu under våren så är inte grannsämjan hos just Lisbeth den bästa. Så från att det såg ut att bli en härlig vår och påsk får Lisbeth en mer kaosartad med flera problem och farhågor som måste få sin lösning. Med andra ord en riktig feelgood bok. Kanske var det lite för många olika saker som gick fel så det blev lite spretigt ett tag? Men kanske är det ju just så att börjar en sak gå fel börjar man också se alla mindre saker som går fel och det kanske är det som får komma fram här i boken.

Jag tycker i alla fall att detta var en trevlig bekantskap som man lätt kommer in i och som bjuder på ett och annat fniss. För det vill jag ge den 4 (av 5) och ser fram emot att läsa mer av denna författare som för mig var en ny bekantskap!

Tack Louise Bäckelin Förlag för att jag fick läsa!

  • Namn: Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk

  • Författare: Maria Ernestam

  • Genre: Feelgood

  • Antal sidor: 331

  • Förlag: Louise Bäckelin Förlag