Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: Valar på vift

IMG_4202.jpg

Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: Valar på vift av SJ KIng handlar om när Hemliga upptäckarklubben får i uppdrag att rädda några valar. Denna gång får Roshni och Connor åka iväg med Darwin, som nu blir en ubåt, för att läsa uppdraget. Färden går till Australiens kust och en grupp med knölvalar som har hamnat ur kurs och nu simmar helt fel.

Lillabokslukaren ville aldrig sluta läsa utan ville att vi skulle läsa hela boken på en gång (vilket det faktiskt slutade med att vi gjorde). Precis som tidigare så tycker Lillabokslukaren att det är roligt när Darwin piper och bopar. Men han tycker också att det är spännande att höra om valarna och mer spännande blir det när ubåten går sönder. Så ja vi kunde ju inte riktigt sluta läsa då när det var så mycket spännande som hände.

Precis som i Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: kometkollision är fakta invävt i berättelsen och blir en naturlig del i uppdraget som utförs. I denna bok är det fakta om valar och havsdjur och växter som vi får ta del av men även lite om hur människans skräp förstör i haven. Allt det vävs på ett fint sätt in i historien och berättelsen kan därför mycket väl ge både en rolig och spännande stund såväl som lite kunskap om djuren i havet och valar specifikt!

Ja denna bok har verkligen lyckats med att hålla spänningen uppe och göra det svårt att lägga ifrån sig boken för man vill så gärna veta hur det ska gå. Valar på vift var en spännande och intressant berättelse som höll tag i oss hela vägen och för det kan vi inte annat än ge den 5 (av 5).

Tack Lind&Co för att vi fick läsa denna fina bok!

  • Namn: Hemliga Upptäckarklubben - Uppdrag: Valar på vift

  • Författare: SJ King

  • Ålder: 6 -8 år

  • Antal sidor: 127

  • Förlag: Lind&Co