Den första stölden

Den första stölden av Sanna Norlin handlar om Dante som behöver stjäla “jordens diamant” (tryffel) till sin döende morfar från restaurangen Esperantos kylrum och till sin hjälp har han skolkompisen Vega som har fått sommarjobb på restaurangen. Tillsammans planerar de sommarens stöldkupp i sann agentanda. Frågan är bara om de kommer lyckas eller är uppdraget för svårt?

Men vilken bok! Jag läste hela under en kväll och var helt fast. Det är både roligt, tokigt och väldigt väldigt seriösa i sitt planerande av den fantastiska stöldkuppen som de måste utföra! När jag läser om planerandet och genomförandet av denna stöld går mina tankar till filmerna om Jönssonligan för precis så där finurliga är dessa två barn och precis som Jönssonligan går det inte riktigt som det är tänkt..

Det här är en riktigt bladvändare och perfekt sommarläsning för målgruppen! För den är ju som sagt både rolig och tokig och är seriös i sitt planerande. Men den beskriver också fint relationer mellan barnen och ungdomarna i boken så där finns det igenkänning och den tar också upp den första pirriga kärleken. Alla delarna är bra beskrivna och boken är lättläst med sitt driv, för här händer det hela tiden något, och sina korta kapitel!

Jag blev helt fast och denna spännande tjuvberättelse ger jag 5 (av 5) för direkt när jag slutat läsa ville jag läsa om nästa stöld! Den längtar jag redan till!

Tack Lind&Co och Sanna Norlin för att jag fick läsa och följa med på Dantes och Vegas spännande sommarstöld!

  • Namn: Den första stölden

  • Författare: Sanna Norlin

  • Ålder: 9 - 12 år

  • Antal sidor: 182

  • Förlag: Lind&Co