Kirskålsgrannar - en trädgårdsroman

IMG_3322.jpg

Kirskålsgrannar - en trädgårdsroman av Jenny Clevström handlar om Pommie Dahl som är den i området som har finast trädgård och som brukar vinna den årliga skördefesten. Men i år har hon fått en ny granne och denna granne är trädgårdscelebriteten Frank Blumer. Hennes ställning hotas som byggdens trädgårdsstjärna och frågan är vad hon kan göra för att se till att hon fortsätter vara det. För Frank charmar alla han möter så hur kan man få andra att förstå att det är något lurt med honom? När alla tycker att han är helt underbar?

Det här är en härlig roman för alla trädgårdsälskare! Perfekt att ligga i hängmattan medan man läser och antingen njuta av sin trädgård och tänka att jag har det minsann också så där fint eller få dåligt samvete över att man inte har rensat och fixat och jagat ohyra (eller kanske man njuter av att känna att tänk så stressigt hon verkar ha Pommie). I vilket fall som helst får vi följa Pommies arbete i trädgården från våren till hösten och lite till och vi får reda på vilka växter som finns i rabatterna och vilka kakor hon bakar. Just med det hon bakar hade det varit roligt om det fanns recept med i slutet av oken eftersom jag lir sugen på att göra hennes vaniljbullar med rabarber Hur gott låter inte det?

Förutom att vara en trädgårdsroman så är detta också en feelgood och med det kommer relationer och problem och missförstånd. Den är mysig och personerna lätta att se framför sig och förstå deras olika karaktärsdrag. Som feelgood är den ju som de flesta andra där det är en trevlig läsning och man får skratta och lära känna dem under läsandets gång. Men det är i trädgårdstemat som denna ok sticker ut och skapar sin egen väg. Om man är en trädgårdsälskare som sköter sin trädgård under året så är detta en feelgood som passar perfekt! Även för en som inte tänker tävla med sin trädgård är detta härlig och rolig läsning med dråpliga episoder och händelser, härliga skapelser i köket och en vilja att få saker att gro. Denna läsning får av mig en stark 4 (av 5) och jag är redan nyfiken på vad Pommie och Frank ska hitta på framöver då detta är del 1 i en serie!

Tack LB förlag och Jenny Clevström för att jag fick läsa denna trädgårdsdröm!

  • Namn: Kirskålsgrannar

  • Författare: Jenny Clevström

  • Genre: Feelgood, Trädgårdsroman

  • Antal sidor: 301

  • Förlag: LB förlag