Det vilda alfabetet

Det vilda alfabetet av Erik Kohlström är en kombinerad ABC-bok och faktabok i ett. Här får vi lära oss mer om några djur vi kan hitta ute i den svenska naturen medan vi lär oss alfabetet.

Det här är en fin bok som för varje bokstav tar upp ett nytt djur med en text på rim. Längre ner finns en liten text om djuret så man kan lära sig mer om det men det som främst drar blickarna till sig är den stora bilden på vänstra sidan som visar upp djuret och miljön den lever i. Illustrationerna är fina och berättar en del om djuret de med och de är fint gjorda.

På de svårare bokstäverna som till exempel X och Y och Z blir ju djuren kanske inte de vanligaste som man känner till och och Y och Z är till och med inga arter utan djurbarn (yngel för Y och zoea-larven som är krabbornas larver för Z). Men vad ska man göra när det egentligen inte finns några djur på dessa bokstäver i Sverige.

Är det något vi saknar i boken då? Jo det hade gärna fått vara med hur stora djuren är och vad de äter. Det var nämligen saker vi pratade om när vi läste boken.

Det här är en trevlig ABC-bok och just nu när Lillabokslukaren är väldigt intresserad av bokstäver är den extra rolig att läsa. Vi ger den 4 (av 5) där bilderna är ett stort plus!

  • Namn: Det vilda Alfabetet

  • Författare: Erik Kohlström

  • Ålder: 3 -6 år

  • Antal sidor: 59

  • Förlag: Speja Förlag