Hej Bajskorv!

Hej Bajskorv! av Henrik Hallgren är en bok om Bajskorv och bajskorvsfamiljen. Vi får träffa några olika medlemmar och får reda på var de bor och vad det tycker mest om att göra.

Det här är ingen bok som innehåller fakta om bajskorvar mer än lite allmänt i hur bajs kan se ut. Utan detta är en sagobok om bajskorven Bajskorv som bor i magen och bajs och prutt går ju alltid hem bland barn. Boken är skriven med humor som får mig att le. Men kanske är denna bok till viss del skriven för vuxna? För med sina stora tydliga bilder och liten text och visuella utseende kan det mycket vara så att det är vi föräldrar som har mest behållning av den.

1,5 åringen (som tycker att det är oerhört roligt att öppna bokpost) tog och satte sig direkt med boken och vi läste den. Jag kan säga att det fungerade alldeles utmärkt att läsa den med henne då det inte är så mycket text, utan hade kunnat vara lite mer, men frågorna som finns i boken var inget hon fastnade på. Sedan satt hon och bläddrade i boken och tittade på bilderna och pekade en lång stund. Kanske hade tjockare sidor varit bra för även om hon bläddrar försiktigt kan det ju hända olyckor.

4.5 åringen tycker såklart att ämnet är roligt men för honom är berättelse lite för enkel. Men tyckte att det var roligt med frågorna. För denna åldersgrupp hade mer text behövts och varför inte väva in lite fakta i boken samtidigt som till exempel vad tarmen heter. En fundering vi får är också när de badar i toaletten.. Då spolas de ju ner och bort från sitt hem.

Men det märks att man visuellt har lagt ner mycket tid och kraft på denna bok. Allt från omslag till sidornas kvalitet är fin och illustrationerna håller en hög klass. Det märks att det är en illustratör som har skapat denna bok. Texten hittar inte riktigt rätt åldersgrupp då den i vissa delar är lite för svår för 0-3, när det ska svaras på frågor eller förstå tursitbajsen, medan den för de äldre är lite för enkel och lite text. Så textmässigt att vi här hemma velat ha mer.

För sin lite dolda humor för oss föräldrar och bajssaga (och för att alla i bajsfamiljen ser så snälla ut) ger vi denna bok 3,5 (av 5).

Tack Henrik Hallgren och Bonnier Carlsen för att vi fick läsa!

  • Namn: Hej Bajskorv!

  • Författare: Henrik Hallgren

  • Ålder: 0-5 år

  • Antal sidor: 32

  • Förlag: Bonnier Carlsen