Knappt en droppe blod

IMG_2938.jpg

Knappt en droppe blod av Carin Hjulström är andra boken i deckarserien Säbyholms gröna fingrar och i denna del får vi följa med när Siri och Anton startar upp sitt andra år som ägare till en plantskola. De börjar komma iordning men samtidigt som deras nya växthus kommer kommer också Puddy och hävdar att det är han som äger plantskolan och borta på kyrkogården mördas en gammal advokat. En ny mordgåta tar sin början och både Siri och Antons liv blir inte det samma…

Det här är en sådan trevlig deckare och precis som förra tar den sin början under vårvintern och man får tillsammans med personerna i boken möta våren. Så perfekt läsning just nu med andra ord. Tillsammans med miljöbeskrivningarna och de fint beskrivna och sammansatta personbeskrivningarna som man nu får lära känna ännu mer, och vars historia som så smått börjar nystas upp, vill man inget hellre än att få åka ut och ta en afternoon tea och titta på plantskolan. Det är en mysig läsning helt enkelt med inslag av mord för mordet har inget övertag i berättelsen skulle jag säga utan den är en del av det man får följa.

I denna bok får man lösningen på endel frågor som lämnades obesvarade i första boken (och som jag hade klurat ut att det kunde vara så det hängde ihop) medan endel frågor som jag hade från förra boken inte fick sina svar. SPOILER från första men det som jag inte fick svar på i denna var hela lösningen på mordet i första boken. Där kändes det faktiskt som att det fanns mer att ta reda på och det lämnades lite öppet om det fanns mer där. Men eftersom det, till min glädje, kommer komma fler böcker i serien är det kanske en sak som vi kommer få reda på längre fram. För de framtida böckerna om Siri, Anton och polisen Olle är böcker jag kommer se fram emot.

Själva mordet då? Ja det kan man faktiskt lösa om man följer med i informationen som ges i vad som händer och hur personerna är. Det tycker jag är väldigt roligt för en av tjusningarna med att läsa deckare är ju att försöka gissa vem som ligger bakom och se om man har klurat rätt. Pusseldeckare är ju ändå väldigt roliga att läsa!

Detta är precis som förra en trevlig och mysig läsning där vi som läsare ges möjligheten att lösa mordet tillsammans med polisen! Roligt tycker jag och vill ge även denna 4,5 (av 5)! Ser fram emot nästa bok i serien!

Tack för att jag fick läsa Carin Hjulström och Bokförlaget Forum!

  • Namn: Knappt en droppe blod

  • Författare: Carin Hjulström

  • Genre: Deckare (Feelgood-deckare)

  • Antal sidor: 372

  • Förlag: Bokförlaget Forum