Min första bok om fåglar

IMG_3763.jpg

Min första bok om fåglar är illustrerad av Zoë Ingram och tar upp 23 olika fågelarter som man kan hitta i Sverige. Med bilder på fåglarna och faktarutor och berättande text får vi lära oss mer om fåglarna vi kan hitta i trädgården, parken, skogen eller vid vattnet.

Varje uppslag tar upp en ny fågel med en tydlig bild som visar hur den ser ut. Runt fågeln finns olika faktarutor och en berättande text tillsammans med en bild på hur äggen ser ut. Allt visas tydligt och de stora bilderna utan en massa detaljer i gör det tydligt för de lite yngre läsarna. 4 åringen tyckte att det var spännande att se hur de olika fåglarnas ägg ser ut och höra vad de äter. En rolig detalj i bilderna är att det ovanför faktarutan där det fåglarnas föda står är det illustrerat i bildform också. Kul!

Något vi saknade i denna bok var en illustration på hur stor fågel är. Visst står det hur stor den är men för barn säger inte det så mycket utan då är en bild så mycket bättre. Annars så är faktan som tas upp bra och det är roligt att det finns med bevarandestatus för fåglarna så man vet om populationen är livskraftig eller inte (även om den informationen känns mer som att den är till för oss vuxna eller för äldre barn som läser boken).

Det här är en trevlig bok som ger kunskap om fåglarna som vi kan hitta i Sverige. Extra roligt att det finns med ett uppslag där man kan pricka för de fåglar som man har sett. Så ta med boken ut nästa gång ni går till parken och se om ni kan hitta några nya fåglar att pricka av! Av oss får boken 4 (av 5).

Tack Lind&Co för att vi fick läsa denna fina faktabok om fåglar!

  • Namn: Min första bok om fåglar

  • Illustratör: Zoë Ingram

  • Genre: Faktabok för barn

  • Ålder: 3-6 år

  • Antal sidor: 53

  • Förlag: Lind&CO