Tant Gredelin på turné

IMG_3312.jpg

Tant Gredelin på turné av Anna Lena Stålnacke är den fristående delen av Tant Gredelins vintage. I denna bok från vi följa med Vivi och Marika när de ger sig ut på vintageturné och ska sälja sina prylar och kläder på olika marknader runt om i Sverige eftersom de blivit av med butiken och inte har någon bostad. Men problemen slutar inte där utan medan de är ute på vägarna får Vivi ett oroväckande mejl, som blir till två… Vad ska hon ta sig till?

Jag har inte läst Tant Gredelins vintage men visst blir man sugen på att göra det för att få reda på var allt började för dessa två damer. Men det gör inget att man inte läst första för man kommer snabbt in i boken och den flyter på fint. Dessa båda damer som både har likheter med varandra men samtidigt är helt olika är roliga att följa. För hur det nu är så händer det ju tokigheter på deras färd genom Sverige och jag blir sugen på att åka till en del av dessa platser (fast kanske inte på deras marknadsdagar för då kanske jag fyndar för mycket). Miljöbeskrivningarna är fina ger en möjlighet att kliva in i turnebussen, på marknaden eller i skogsdungen. Härligt att kunna resa via boken nu när man inte riktigt kan resa runt som man vill själv än!

Bara deras resa i den lilla turnebussen är rolig och bjuder på endel skratt och problem. Men det stora problemet är det som kommer till Vivi i form av sms och mejl från en advokatfirma i New York. En rättslig tvist med amerikanska advokater är verkligen inte vad Vivi vill ha. Men frågan är ju om hon vill ha kontakt med sitt ex heller. Och det visar sig att exet gärna vill mer än Vivi vill. Så denna resa genom Sverige och livet gör att Vivi får tänka och ta beslut om vilket liv hon egentligen vill leva och kommer hon våga ta det beslutet.

En rolig detalj med boken är att den har en egen spotifylista som man kan lyssna på medan man läser (eller kanske åker runt i Sverige) så man kan lyssna på samma låtar som Vivi och Marika. Längst bak i boken finns också listan. Kul ide!

Det här är en bok som tar med en på en resa genom humor och härliga personer som behöver hitta sin väg i livet. En bra feelgood att ha med sig på sin roadtrip genom Sverige och jag ger den en stark 4 (av 5) och funderar på vad dessa båda damer kommer hitta på härnäst. För på livets resa finns det mycket att vara med om!

Tack Anna Lena Stålnacke och Bokfabriken för att jag fick läsa!

  • Namn: Tant Gredelin på turné

  • Författare: Anna Lena Stålnacke

  • Genre: Feelgood

  • Antal sidor: 347

  • Förlag: Bokfabriken