Vivvans galna spektakel

IMG_2108.jpg

Vivvans galna spektakel av Carolin Zander handlar om Vivvan som är 103 år gammal och som tycker om rök och smällar och som råkar ut för tokigheter även när hon inte försöker. Hon bor i skogen lite utanför en stad där hon i lugn och ro kan bygga sina smällare och raketer men eftersom hon kommer in till staden och gör tokigheter har alla där tröttnat på henne och skickar iväg henne på en Lååång semester Lååångt bort. Därför åker hon iväg till en camping där hon träffar på syskonen Månsson (Alice, Hugo och Kajsa) och Oskar. Det här blir en sommar som ingen på campingen kommer att glömma…

Vivvan är en väldigt speciell tant som gör en massa tokiga saker som vi skrattar åt. Hon våfflar håret med våffeljärnet och bygger fartraketer så hon ska kunna åka snabbare än poliserna. Hennes husvagn är full med grejer bland annat ett skelett och en gammal gran med knappt några barr kvar. Kortsagt så är hon en konstig liten tant som för barnen är rolig att umgås med men som ger de vuxna huvudvärk. För hon må vara gammal men beter sig som att hon är 3 år.

Detta är verkligen inte någon berättelse som på något sätt ska visa hur man ska bete sig. Detta är en berättelse full med skratt då vi skrattar åt Vivvans tokigheter och påhitt. Första kvällen läste jag och 4 åringen 7 kapitel vilket är nästan 50 sidor och om 4 åringen fått bestämma skulle vi inte ha stannat där. Det får man ändå säga är ett bra betyg för en bok som har en svartvitbild på kanske vartannat eller vart tredje uppslag. Vi skrattade och pratade om vilka tokigheter Vivvan gjorde och han kan fortfarande säga “Kommer du ihåg när Vivvan…” så denna berättelse har verkligen fastnat.

Den här boken är både lättläst och hejdlöst rolig så den passar verkligen alla som börjat läsa kapitelböcker för man vill verkligen läsa vidare och få reda på vad Vivvan hittar på härnäst och vad hennes stackars campinggrannar ska behöva stå ut med. Man skrattar ibland så mycket att det är svårt att läsa vidare. Därför får denna bok 5 (av 5) av oss för den var så rolig! Behöver man en bok att skratta åt behöver man inte leta mer för här är den!

Tack Carolin Zander för att vi fick läsa!

  • Namn: Vivvans galna spektakel

  • Författare: Carolin Zander

  • Målgrupp: 6-9 år

  • Antal sidor: 159