Dinosauriegänget Ägget

IMG_2448.jpg

Dinosauriegänget Ägget av Lars Maehle och Lars Rudebjer handlar om Rasmus Rex som en morgon blir väckt av sin bästa kompis Tim Troodon. Tim vill att de ska gå till hans mamma för nu ska nämligen mammans ägg kläckas och Tim vill att Rasmus ska vara med. För att komma dit i tid tar de genvägen genom sumpskogen men var det så smart? Här finns det ju nämligen läskiga dinosaurier och endel at dem träffar de på. Men den största överraskningen får de när de kommer fram och ägget kläcks…

Det här är en fin berättelse som med humor introducerar olika dinosaurier och hur det kan ha sett ut. Själva berättelsen är ju så klart inte en fakta text utan här är det en berättelse om två kompisar som är ute på äventyr och upptäcker saker. Men innan berättelsen börjar finns en kort text om dinosaurier och efter berättelsen finns lite information om de dinosaurier som finns med i berättelsen.

Bilderna i boken är så fina och genomarbetade med många detaljer som man kan titta på. I de olika miljöerna är det är roliga små kryp som gör saker och det finns alltid något att hitta. Till och med träden har fått ansikten! Vi tycker verkligen om att sitta och titta på dem och de sätter scenen fint till boken.

Texten är luftig och ger ett lätt intryck. Den är lätt att läsa och innehåller lite fakta här och där som är fint invävd i berättelsen men på ett sådant sätt att det inte står ut. Det är bra tycker jag då det inte hade varit samma flyt om faktan hade fått ta över.

4 åringen tyckte att det var en rolig bok och speciellt när farmor Rex åt upp Tim i början av boken och var tvungen att spotta ut honom. Det skrattades det åt.

Vi ger denna fina bok 4,5 (av 5) för sina fina bilder där det hela tiden finns saker att upptäcka och på det fina sätt som fakta om dinosaurier är invävd i texten!

Tack Lind & co för att vi fick läsa!

  • Namn: Dinosauriegänget - Ägget

  • Författare: Lars Maehle och Lars Rudebjer

  • Målgrupp: 3 - 6 år

  • Antal sidor: 46

  • Förlag: Lind & co