Lanthandeln

IMG_2316.jpg

Lanthandeln av Karina Johansson handlar om Louise som ger sig upp till Sunne för att vila och hon minns hur bra hon mådde när hennes familj var där uppe under några sommarlov när hon var barn. Men när hon kommer upp får hon reda på att handlarens son Viktor tragiskt har dött i en olyckshändelse. Men var det verkligen en olyckshändelse? Viktors bror Emanuel är säker på att det är mord och när varken familjen eller polisen tror på honom startar han en egen utredning för att få plats den skyldige.

Det här är en mysdeckare som också är en pusseldeckare för här har läser man noga har man möjlighet att klura ut vem som har begått detta brott. Det tycker jag är roligt för det är ju faktiskt det som är en del av tjusningen med att läsa deckare. Att man själv vill försöka klura ut vem som är den skyldige och då är det trevligt att man kan få lite ledtrådar som drar en åt rätt håll så man kan vara med i utredningen. Och det kan man här. Så det är ett stort plus för mig.

Mysdeckare är boken helt klart för relationerna mellan de olika karaktärerna får ta lika mycket plats som själva mordet. Det bygger upp en trevlig atmosfär och trotts att det är ett mord som allt handlar om vill man själv hyra ett litet torp i Sunne och vila in våren där för det låter så avkopplande och mysigt. Karaktärerna är fint beskrivna och man kan riktigt känna frustrationen hos Emanuel som kämpar med att få polisen att tro att Viktor blev mördad och att det inte var en olyckshändelse som hans pappa tror och påstår. Och för mig får inte det riktigt ett svar varför pappan så stenhårt hävdar att det är en olyckshändelse. Anledningen till det hade jag gärna fått berättat för mig.

Det här är en trevlig deckare att läsa i vårsolen eller när man längtar efter vårsolen då den utspelar sig under våren. För sin härliga mysfaktor och pusseldeckare ger jag denna deckare 4 (av 5) i betyg och ser fram emot fler. Blir det en fortsättning av denna på något sätt?

  • Namn: Lanthandeln

  • Författare: Karina Johansson

  • Genre: Deckare

  • Antal sidor: 318