Min första bok om virus

IMG_2115.jpg

Min första bok om virus av Johan Nordholm och Emelie Wiklund är en bok som presenterar virus för den yngre läsaren. Här får man lära sig mer om virus, vaccin och vilka som arbetar med virus. En liten fakta bok helt enkelt.

Den här boken tar upp det mesta med virus på ett förenklat sätt och den blev en hit här hemma då vi läste den flera gånger och pratade om bilderna och hur antikroppar fungerar och vad forskare gör osv. Så den var riktigt rolig! Många diskussions ämnen runt virus startades med hjälp av denna bok.

Bilderna var enkla och tydliga och texten var kort och koncis och kunde faktiskt ha innehållit lite mer information. Bland annat hade det gärna fått vara med hur antikroppar känner igen virusen/hur de fastnar på dem och hur de håller oss friska. Nu fick vi prata om det och “patrullpoliserna” i kroppen medan vi läste och vid matbordet och det gick ju bra eftersom jag är naturvetare men utan en baskurs i microbiologi hade jag varit lika säker på detta då? Det är mer tveksamt.

Vi vill ge denna bok 5 (av 5) för sin enkla med informativa stil som tar upp det viktigaste för barn att veta både vad som gäller virus och vaccin! En bra bok att läsa både hemma och på förskolan. Ett extra plus att den är faktagranskad!

  • Namn: Min första bok om virus

  • Författare: Johan Nordholm och Emelie Wiklund

  • Målgrupp: 3 - 6 år

  • Antal sidor: 44 sidor