Dinosauriegänget Simtävlingen

EACCDC81-EA16-47AF-BB27-E3E97BB3AEDE.JPG

Dinosauriegänget Simtävlingen av Lars Maehle och Lars Rudebjer handlar om när dinosauriegänget med Rasmus i spetsen är vid stranden en varm sommardag. Rasmus tycker inte riktigt att det är så roligt eftersom storebror Robin retas och bråkar med honom hela tiden. Robin föreslår en simtävling och Rasmus säger att han är snabbast fastän han vet att så inte är fallet. Hur ska det gå? Vem kommer att vinna simtävlingen?

Det här är en berättelse som alla dinosaurieälskande barn kommer tycka är rolig att läsa och titta i. Bilderna är färgglada och har roliga detaljer i sig som man kan titta på. Tillsammans med texten förmedlar de en fantasi om hur det hade kunnat vara om dinosaurierna levde som vi och gick till stranden och badade mm. Det är en rolig ide och ger en introduktion till de olika dinosaurierna som dyker upp.

Längst fram i boken står det lite om tiden som dinosaurierna fanns i och längst bak står det om dinosaurierna i boken. bra tycker jag då man till sagan kan få lite fakta om dinosaurierna som är mer än att lära sig vad de heter.

Lilla bokslukaren tyckte att det absolut bästa var monstret i sjön. De sidorna har vi tittat mycket på och pratat om. För monstret är ju så stort! En annan favorit är att farmor Rex äter upp Rasmus kompis och måste spotta ut honom. Ja farmor har med andra ord inte glömt bort att hon är en T-Rex…

Vi tycker att detta är en trevlig och rolig ok med härligt färgrika glada illustrationer och ger den 4 (av 5) dinosaurier!