Tilly och de förlorade sagorna

IMG_7851 (1).jpg

Tilly och de förlorade sagorna av Anna James är andra boken om Tilly och den magiska bokhandeln. Denna bok tar vid där den andra slutar och en ny era tar vid på bokvandrarnas bibliotek när en grupp som vill hindra människor från att bokvandra tar över. Men Oscar och Tilly bokvandrar ändå och denna gång i folksagornas värld. En magisk, mystisk och lite farlig värld där allt kan hända och speciellt nu när det är något som händer med dessa sagor. Visa av dem försvinner helt från bokens sidor andra blandas ihop med varandra. Kommer Tilly och Oscar lyckas reda upp i kaoset och ta reda på vad som hänt eller kommer de fastna i en av sagorna utan möjlighet att ta sig ut?

Precis som i den första boken får vi resa in i den fantastiska världen av bokvandrande (och bli avundsjuka på att inte själv kunna bokvandra). För vem skulle inte vilja promenera in i en bok och få uppleva den på riktigt? Vi som inte kan bokvandra får klara oss med att följa med Tilly och den magiska värld som visas upp!

Det här är en bok som är lätt att bli fast i. Det händer hela tiden något och berättelsen förs fram genom sagornas värld och man serveras ledtrådar längs vägen om vad som händer i sagorna men också i deras vanliga värld med splittringarna inom biblioteket. Den här boken passar från 9 å och uppåt då det är en en både mysig och magisk läsning och ett helt annat sätt att lära känna sagorna som man fick berättat/läst för sig som barn!

Den här boken är så mysig och jag dras med i berättandet på ett så bra sätt där jag bara vill läsa mer så jag kan inte annat än att ge den 5 (av 5)!

Tack för att jag fick läsa HarperColins!