1000 kronor på en månad

image1 (15).jpeg

1 000 kronor på en månad : 90 måltider, 90 spartips och hur du kan få pengarna som blir över att växa av Anette Holm är en bok som ger olika spartips och hur man kan tänka i affären när man ska handla. Den innehåller också lite tips på hur man kan få pengarna man sparar att växa och så finns det några recept som man tillagar av billiga råvaror.

Ja för mig kanske inte det var några direkta nyheter i boken om hur man kan handla för att hålla en hårdare matbudget eller hur man kan spara. För många av sakerna gör vi redan i och med att vi gör medvetna beslut i mataffären (och vid andra inköp) även om vi inte håller någon 1000 kr budget utan mer tittar efter kvalitet och hur produkten producerats. Men tänket i sig är ju samma. Om jag däremot inte alls haft någon koll på dessa frågor skulle denna bok ge mig en introduktion i ämnet men kanske inte någon djupgående kunskap och detsamma gäller tipsen på hur man sparar.

För mig låg det stora intresset runt recepten för trotts att det finns hur många som helst på nätet gillar jag främst att gå till en kokbok och laga mat eller baka utifrån den. Men här blev jag faktiskt lite besviken. Det är färre recept än vad jag trodde och istället flera tomma sidor där man kan skriva upp sina egna middagsrecept. Varför då undrar jag? Visst kan det vara bra att ha de samlade på ett och samma ställe men jag tycker nog det hade varit bättre med fler goda, billiga recept för att hjälpa till med 90 måltider på 1000 kr.

Boken är väldigt lättläst och ger en snabb inblick i hur man kan tänka när man ska handla mat utifrån en budget för dem som inte lärt sig det än och för det får den 2 + (av 5) av mig även om jag personligen inte riktigt fick några nya kunskaper.

Tack Anette Holm för recensionsexemplar!