Julgodis - Kolor, praliner, tryfflar, fudge och annat himmelskt gott

1ACA6BDA-F44A-4AE8-9E44-81FA08DB1338.JPG

Julgodis - Kolor, praliner, tryfflar, fudge och annat himmelskt gott av Lena Söderström är en bok fylld med både godisrecept men också efterrätter och bakverk. Men främst är det olika godis som har fått ta plats mellan sidorna.

Den här boken riktigt sprider en julkänsla. Omslaget är fyllt med julgodis och bokmärken med änglar och tomtar och en smällkaramell och varje uppslag andas jul. Det här är en väldigt vacker bok där bilderna får ta plats och ofta brer ut sig över hela uppslaget och receptet skrivits in i bilden. Det här är en bok som man lika gärna som att ha i köket vid bakning och godistillverkning kan ha på soffbordet för att sprida julstämning. För i alla fall jag får en härlig julkänsla av att bara bläddra i denna bok. Godis bland tomtar, grankvistar, ljus och gamla papperstomtar har den effekten, i alla fall på mig.

Det är en stor variation på recepten som går från vanligt julgodis till popcorn med olika smaksättningar till saffranskakor och parfait. Så jag vågar mig på att påstå att det finns något för alla i denna bok. Recepten som är med är en blandning mellan godis som inte behöver speciellt många ingredienser för att göra till de där listan är längre. Bra att ha olika alternativ! Och jag gillar verkligen att den innehåller lite kakor också. Även om det skulle krävas mer kakor av olika sorter om man skulle kunna ha bara denna inför julens sötsaker.

Något som jag inte riktigt tycker är bra är att den för mig känns lite hoppig och rörig. Det är nämligen inte någon ordning på recepten utan godisrecept, popcornrecept och kak- och efterrättsrecept är ihopblandadet och så vitt jag ser utan någon tanke på varför. De hör inte direkt ihop utan helt plötsligt är det ett kakrecept. Jag hade tyckt det var bättre med lite ordning så man visst var man skulle leta efter en viss sorts recept och inte behöva bläddra igenom hela boken. Men annars är denna bok så vacker och härligt julig att jag ger den 4 (av 5).

Tack Bokförlaget Semic för att jag fick läsa!