Kålboken

image2+%283%29.jpg

Kålboken - Till vardag och fest hela året runt av Mette Lövbom är en bok som låter kålen stå i centrum och visa sin styrka och smak. Med recept som sträcker sig från enkla sallader till mättande maträtter till juice och snacks finns det ett kålrecept för alla att smaska på! Varje recept åtföljs av en tecknad bild på vilket/vilka kål som används i receptet och om de passar extra bra till något vilket ger en fin hjälp.

Så här i juletider passar det ju bra med en riktigt god sallad på kål eller hur och i denna bok kan man verkligen hitta ett eller kanske flera goda recept till julbordet. Personligen är jag svag för de med citrussmak i. Det är något med kombon citrus och kål som i alla fall jag tycker blir riktigt bra. Och här har jag fått flera tips på goda kombinationer!

Bilderna är ju så smaskiga och vackra men i verkligheten ser de inte ut som på bilderna… Kanske för att jag inte har tid/ork att lägga upp det vackert på ett fat. Men fint är det.

Något jag uppskattar mycket är att det står att tanken med boken är att ge en fin inspirationskälla till att laga mat med kål. Visst kan man följa recepten till punkt och pricka men att de också kan ses som inspiration i köket. Det tycker jag är trevligt eftersom vi ganska så ofta ändå gör egna versioner av det vi tillagar. så det tyckte jag mycket om.

Det här är en väldigt trevlig bok som är en riktig hyllning till de olika kålen som finns! Lite av en kålbibel skulle man kunna säga och för det får den 4 (av 5) för sin vackra hyllning.

Tack för att jag fick läsa Bokförlaget Polaris!