Sjöodjuret i Bergsjön

Sjöodjuret i Bergsjön av Martin Widmark   Illustratör Christina Alvner

Sjöodjuret i Bergsjön av Martin Widmark 

Illustratör Christina Alvner

Monsteragenten Nelly Rapp åker i Sjöodjuret i Bergsjön på semester med sina föräldrar. Det pratas om att det finns ett sjöodjur i Bergsjön men det är det ju ingen som tror på. Men om det inte är sant varför beter sig de båda slussvaktarna Bror och Elsa så konstigt åt? Varför stöter de långa pålar i vattnet i slussbassängen och fyller kycklingar med sömnpiller som de kastar i sjön? Allt är mycket mystiskt och Nelly bestämmer sig för att undersöka saken närmare. 

Nelly Rapp och hunden London ger sig ut på ännu ett äventyr men denna gång ska de inte rädda någon från det magiska utan det magiska ska räddas från människorna. Det ger en härlig twist på det hela eftersom den förra boken jag läste om Nelly Rapp handlade om hur hon måste rädda människorna från trollkarlarna. Precis som den gången måste Nelly vara klurig och modig för att lösa problemet och denna gång har hon hjälp av Walle och hans hund Ebba. 

Sjöodjuret i Bergsjön är en lättläst bok som passar bra för de som är redo att börja läsa kapitelböcker. Den har ju allt som behövs, spänning och äventyr i en härlig blandning. Kort sagt är det en trevlig läsning son tyvärr tog slut lite för fort.

Något som jag inte kan sluta att fundera på efter att ha läst boken är om jag någon gång kommer att ha turen att få se ett sjöodjur ute i det vilda. Man kan ju bara hoppas på att man kommer ha den stora turen! 

Betyg: Spännande bok med magiska inslag! 

Skriven: 2009 

ISBN: 9789163860386