Tjuvar i kyrkan

Tjuvar i kyrkan av Helena Bross   Illustratör Sonja Härdin

Tjuvar i kyrkan av Helena Bross 

Illustratör Sonja Härdin

Moa har åkt hem och Simon är kvar hos mormor och längtar efter att Moa ska komma tillbaka. Och det gör hon. För hennes mamma och Simons morbror har bestämt sig för att gifta sig i kyrkan vid mormors hus. I kyrkan finns en staty som Simons morfar hittade och som är finare än alla andra. Men en dag är den borta. Tjuvarna som åker till kyrkor och stjäl statyer har kommit dit. Kommer de hitta statyn i tid till bröllopet? 

Innan sommarlovet är slut hinner Simon och Moa lösa ett till mysterium i Tjuvar i kyrkan och denna gång är det flera inbrott i olika kyrkor som ska lösas. Deras uppmärksamhet hjälper dem och polisen. Sedan hjälper det ju att de verkar ha en förmåga att vara just där saker händer. Det underlättar ju när man ska lösa olika mysterier. 

Precis som i Gropens hemlighet är Tjuvar i kyrkan en lättläst deckare som jag skulle säga är en bra första deckare till någon som börjat läsa kapitelböcker, eller ska börja. Båda böckerna är spännande och man vill själv försöka lösa mysteriet innan de två kusinerna gör det. Har man huvudet på skaft så har man goda förutsättningar för att göra det. All information finns med om man bara är uppmärksam... 

Betyg: Klurig lättläst deckare som är trevlig att läsa. 

Skriven: 2003 

ISBN: 9789162254551