Simborgarmysteriet

Simborgarmysteriet av Martin Widmark Illustratör Helena Willis

Simborgarmysteriet av Martin Widmark 

Illustratör Helena Willis

Varje år anordnar simhallen i Valleby det Stora julsimmet där alla som simmar 200 m får simborgarmärket. I år kommer också Racke Bolinder, den olympiska simhopparen, till simhallen för att visa sina kunskaper i simhopp. Men medan alla är inne i simhallen är det någon som stjäl allt i värdeskåpen. Eftersom badvakten har låst simhallen innan det Stora julsimmet betyder det att den skyldiga finns kvar i simhallen. Men vem? Och vem har tagit Majas simborgarmärke? 

Ännu ett spännande mysterium med Lasse och Maja. Precis som i Saffransmysteriet utspelar sig Simborgarmysteriet under julen och är en deckare man borde läsa så här års. Det finns alldeles för få juldeckare ute på marknaden så man får ta hand om de man hittar. 

De två kluriga detektiverna hjälper som vanligt Polismästaren i Valleby och denna gång löser de mysteriet tillsammans, alla tre, vilket är trevligt. Annars har ju Polismästaren framställts som lite dum som inte förstår hur allt hänger ihop. Men denna gång är de tre mer som ett team vilket jag tycker är trevligt och bra! För mig gör det hela berättelsen mer trovärdig och intressant. Jag tyckte ju inte om Polismästarens dumhet och hur han framställdes i Bibliotekmysteriet så denna utveckling tycker jag är enbart positiv.  

Illustrationerna i Simborgarmysteriet är i färg vilket var en trevlig överraskning. 

Betyg: Bra juldeckare för mellandagarna... 

Skriven: 2011 

ISBN: 9789163868733