Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian av Sherman Alexie.   Illustrationer av Ellen Forney   

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian av Sherman Alexie. 

Illustrationer av Ellen Forney

 

Boken Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian handlar om Junior som alltid har varit speciell. Han föddes med "vatten i hjärnan" och mobbas av indianerna i reservatet. Men berättelsen tar egentligen sin början efter att Junior får rådet att börja på en skola utanför reservatet av en lärare. Då han ses som indian i sin nya skola men som en förrädare i reservatet. 

Boken ska också vara en så där halv biografi av Sherman Alexies liv. Han bytte bland annat själv till en skola utanför reservatet. 

Ska bli riktigt spännande att läsa den här boken för jag har hört att den ska vara bra. Hoppas på bra läsning.  

Skriven: 2007

ISBN: 9789129670684