And then there were none

And then there were none av Agatha Christie

And then there were none av Agatha Christie

And then there were none eller Tio små negerpojkar som den heter på svenska är nästa bok som ska läsas. Eftersom jag tycker om deckare och har sett både Poirot och Miss Marple på TV ska det bli roligt att läsa en bok av Agatha Christie. Denna bok handlar inte alls om någon av hennes kända figurer utan är en helt fristående deckare som utspelar sig på en ö med 10 gäster och personal. De är alla inbjudna av en Mr Owen som ska komma nästa dag, men som inte dyker upp. Båten som de alla har kommit ut på ön med, och som i vanliga fall kommer med förnödenheter och post en gång per dag, kommer inte vilket gör att ingen kan lämna ön och ett spännande mordmysterium tar sin början. För en efter en, ute på ön, trillar av pin och alla börjar undra; Vem kan man egentligen lite på? 

Skriven: 1939  

ISBN: 9780007136834