The string of pearls

The string of pearls av Thomas Preskett Prest

The string of pearls av Thomas Preskett Prest

Sweeney Todd är barberare i London där en del kunder försvinner spårlöst. Mrs Lovett har en pajaffär som serverar de mest underbara köttpajer. Johannas älskade Mark försvinner på ett mystiskt sätt och när mannen, som ska lämna ett halsband med pärlor till Johanna från Mark, ses sista gången när han går in i Sweeney Todd butik börjar allt nystas upp. För vad är det som egentligen hänt? 

Berättelsen om den mordiska barberaren Sweeney Todd i London har vi nog alla hört talas om. Den har blivit både en musikal 1979 och filmatiserad 2007 med Johnny Depp i huvudrollen. 

Sweeney Todd ska ha levt i början på 1800-talet men det finns inget som tyder på att han faktiskt har funnits i verkligheten, något man redan på 1800-talet slog fast eftersom det inte fanns några bevis.   

Den här versionen ska vara orginalberättelsen om Sweeney Todd och hans mordiska berättelse och gavs ut i åtta delar, en varje vecka, av The People´s Periodical and Family Library. 

 

ISBN : 9780141192345

Skriven: 1846