Så funkar världen!

Så funkar världen av Joe Kaufman.

Så funkar världen av Joe Kaufman.

Boken Så funkar världen! försöker förklara planeten jorden och vårt solsystem genom att ta upp allt från gravitation till mineraler till hur olika områden på jorden ser ut och fungerar (öken, oceaner, polarområden med mera). 

Precis som i de andra böckerna förklaras faktatexten med färgglada illustrationer och bildtexter. Som vanligt börjar jag med illustrationerna och bildtexterna innan jag tittar på faktatexten vilket gör det hela till rolig läsning. 

Innan jag började bläddra i boken trodde jag att olika länder, eller i alla fall världsdelar, skulle tas upp i boken. Men det visade sig vara helt fel. Den här boken ägnar sig åt Jorden, Tellus, i stort och är inte någon kartbok med fakta. Nej, i den här boken försöker man föra fram hur mycket fantastiskt det finns på vår jord och hur det fungerar och hänger ihop. Allt från gravitation till årstider till väder till hur jorden är uppbyggd tar upp all plats och får göra det. Med illustrationerna förklarar man och gör det ofta roligt att förstå varför det är som det är. Så även här där vissa illustrationer är med lekfulla än andra för att påvisa en poäng som man gör i texten. Allt detta gör läsningen både roligare och intressantare! 

Betyg: Illustrationerna gör boken!  

Skriven: 1978

ISBN: 9151023156