Så funkar böckerna utlästa

Så funkar böckerna är nu utlästa. Tänk vad mycket det finns i världen att lära sig. Undrar hur mycket som fastnade... 

Sådana här faktaböcker är så roliga att bläddra i och titta på bilderna och läsa lite här och lite där. Bläddra tillbaka och hoppa fram. Tycker verkligen om det. Ett bra tidsfördriv helt enkelt som jag fortfarande gillar. Vet dock inte om de här faktaböckerna är de absolut bästa inom respektive område. Det får böcker längre fram utvisa. Men jag gillar faktaböcker som hellre illustrerar det de vill säga bra än att har sidor fulla med text.  

I alla böckerna, i Så funkar-serien, har Joe Kaufman samarbetat med olika experter för att all fakta ska stämma. För varje bok är det en ny person som han har samarbetat med och som tydligt nämns med både namn och var de jobbar. Det ger ett större förtroende för böckerna och gör att jag gillar dem ännu mer. 

Något jag har märkt under min läsning är att många illustrationer på ett uppslag, som tvingar texten att trycka ihop sig i ett hörn, är både lättare och roligare att läsa än uppslag med minde illustrationer. För mig hade illustrationerna gärna fått tvinga texten till att bli mer flytande och därmed bli en del av illustrationerna. Nu är sidorna, i många fall, uppdelade på text och illustration på ett ganska ordnat och strikt sätt vilket är lite tråkigt. För böckerna hade blivit ännu bättre om sidorna känts mer levande än vad de gör nu.