Så funkar djuren!

Så funkar djuren! av Joe Kaufman

Så funkar djuren! av Joe Kaufman

Boken Så funkar djuren! tar upp däggdjur (förutom människan) och fåglar. Illustrationerna visar allt ifrån olika arter i samma släkte till var man hittar de olika djuren. Det som är lite roligt är att boken bland annat har ett uppslag där våra tama bonddjur visas på ena sidan och sedan visas deras vilda släktingar på den andra. En rolig detalj! 

Längst bak i boken Så funkar djuren! finns ett uppslag med titeln Framtiden där frågan om arters utrotning och människans del i det tas upp, om än i ytliga ordalag. Jag tycker att det är bra att det tas upp och ger tillfälle för diskussioner runt ämnet. För diskuteras måste det ju ändå göras så att man är medveten om vad som kan hända genom de val vi gör och hur vi lever. Medvetna val är ju som sagt de bästa... 

Precis som i de andra Så funkar böckerna är illustrationerna färgglada med roliga detaljer. Det gör illustrationerna mer intressanta att studera och eftersom det är illustrationerna som först drar till sig blickarna och för blicken mot texten, för att lära sig mer, är det en bra egenskap.  

 Betyg: En bra första fakta bok om djur. 

Skriven: 1981  

ISBN: 9151029103