​Så funkar djur som kryper, krälar, simmar

Så funkar djur som kryper, krälar, simmar av Joe Kaufman

Så funkar djur som kryper, krälar, simmar av Joe Kaufman

Så funkar djur som kryper, krälar, simmar är en bok som tar upp kräldjur och insekter. Hur de bor och lever, hur stora de är och om de är giftiga. Med illustrationer som visar hur de ser ut och texter som förklara mer ingående där det behövs. 

Det är ju inte den mest informativa boken om kräldjur och insekter som finns ute på marknaden. Vissa av djuren får lite mer utrymme medan andra bara en bild och sitt namn. Andra har ordentlig informations text och en del har illustrationer som sträcker sig över två sidor, till exempel hur ett myrbo under marken kan se ut. För mig är det vid de stora illustrationerna jag stannar och tittar och funderar. Det är de som är roligast. Men texterna är ju också trevliga och informativa. Men några illustrationer är de ju inte. 

Betyg: Bra bok för barn som vill veta mer.  

Skriven: 1985  

ISBN: 9151044730