Så funkar det!

Så funkar det! av Joe Kaufman

Så funkar det! av Joe Kaufman

I boken Så funkar det! tas både små och stora saker upp och beskrivs med bilder och genomskärningar. Inget glöms bort och man får lära sig både om bilens växellåda och vilka olika rum man kan hitta i ett kryssningsfartyg. Hur hissen och rulltrappan fungerar och varför till de apparater vi har i våra hem. Stort och smått i en och samma bok får sin tekniska förklaring.  

Illustrationerna är färgrika och förklarar förklarar hur det fungerar väldigt bra i och med små informations texter med pilar till rätt del i bilden. Sedan finns det små illustrationer, där endast det man vill förklara är kvar, bredvid de stora för att förklara hur det fungerar rent praktiskt. Texten är ett komplement men man kan mycket väl förstå hur det fungerar genom att bara titta på illustrationerna. 

Jag tycker att det är en bra och informativ bok. Visst har det hänt mycket inom tekniken sedan jag var liten och som nu inte finns med eller som inte är aktuellt längre. Men samtidigt så är det mycket som fungerar på precis samma sätt nu som det gjorde då vilket gör boken både bra och nyttig även nu. Sedan kan det alltid vara roligt att titta på saker som egentligen inte finns längre, som grammofonen, och prata om saker som har försvunnit för andra tekniker. Minst lika intressant faktiskt! Illustrationerna är färgglada och bra gjorda med detaljer av både hur de ser ut men även att personer lagts in för att göra dem mer levande, vilket jag gillar. 

Betyg: Trevlig bok med informativa illustrationer.  

Skriven: 1971  

ISBN: 9151003414