Samtal med Kitty Crowther

IMG_6450.jpg

Samtal med Kitty Crowther av Véronique Antoine-Andersen får vi lära känna Kitty Crowther i hennes barnboksskapande. Vad är det som inspirerar denna pristagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne? Hur gör hon för att skapa spänning och hur går arbetet till för att skapa en bok? Detta och mer kan vi läsa om i denna samtalsbok!

Är man som jag intresserad av barnböcker, både av att läsa dem och hur de har skapats, är denna bok ett bra val att läsa. För visst är det spännande att få en inblick i hur någon arbetar och skapar? Hela boken är också fylld med illustrationer från olika böcker så även om man inte läst alla böcker som finns med i boken (och det har inte jag) kan man få en bild av det. Att så många illustrationer är med gör ju också att man får se den bredd som Kitty har jobbat med och de olika stilarna i dem. Roligt tycker jag!

Boken är som ett TV-program fast i bokformat. Det är verkligen ett samtal och jag kan på ett sätt se hur ett program hade kunnat utformas utifrån boken. Jag kan inte riktigt beskriva samtalet som förs mellan Kitty och Véronique men det är både ett spännande och intressant samtal samtidigt som det är lättläst.

Det är spännande att läsa (egentligen var jag påväg att skriva höra..) Kitty Crowthers tankar runt sitt skapande och berättande och höra hennes erfarenheter inom barnbokens värld och tankar runt den. Det här är en av få böcker jag har läst som har handlat om skapandet där författaren själv får berätta och det ger mersmak. Boken blandar test och bild och visar på så sätt hennes författarskap på ett fint sätt. Jag ger denna bok 5 (av 5) för sin personliga stil i sitt berättande! Så fin bok!

För oss här hemma så får jag säga att boken vi har läst mest av Kitty Crowther är Är det dags?. Den läste vi varje kväll under flera veckor för det var den stora favoriten här hemma. Vi pratade om bilderna och läste texten. Därför tyckte jag det var så roligt att få läsa denna bok och få en inblick i hur Kitty tänker när hon skapar sina böcker.

Tack Lilla Piratförlaget för att jag fick läsa denna fina bok om skapande och berättande!

  • Namn: Samtal med Kitty Crowther

  • Författare: Véronique Antoine-Andersen (och medförfattare)

  • Genre: Facklitteratur och litteratur

  • Antal sidor: 190

  • Förlag: Lilla Piratförlaget