Nordiska gudasagor

IMG_5435.jpg

Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh är en bok som berättar de nordiska sagorna om Tor, Freja, Oden, Loke och de andra figurerna som finns med i de gamla berättelserna. Berättelser som har berättats under tusen år i lite olika versioner. Sagorna i denna bok utgår från Eddan och vi får följa med gudarna i Asgård och vad de är med om.

Den här boken tycker jag är så fin! Titta bara på omslaget. Redan där blir jag intresserad av boken och vill läsa i den för den väcker intresse och passar verkligen in i vad den innehåller. Sedan öppnar man upp boken och får läsa om hur världen blev till enligt dessa gudasagor och följa hur världens gudar och varelser levde i världen som skapades. Det är en trevlig läsning med korta kapitel och en lättläst och trevlig text som gör det lätt att läsa vidare. Sedan så är ju sagorna väldigt spännande!

Är man som jag nyfiken och intresserad på våra gamla historier. Sagor och myter som berättats i norden för länge sedan och som har överlevt till idag är denna bok underbart fin att läsa. Den är både lättläst och spännande och man får veta både hur de levde där i asgård men också hur världen såg ut innan det fanns något i den.

Denna fina samling av nordiska gudasagor ger jag 5 (av 5) och ser fram emot fler sagor berättade av Katarina!

Tack Historiska media och Katarina Harrison Lindberg för att jag fick dyka in i de nordiska gudarnas värld!

  • Namn: Nordiska gudasagor

  • Författare: Katarina Harrison Lindberg

  • Genre:

  • Antal sidor:

  • Förlag: Historiska media