Hotell Gyllene Knorren: Spöket i rum 13

12623972-29E3-481A-BEF0-06D8D1861F71.JPG

Hotell Gyllene Knorren: Spöket i rum 13 av Måns Gahrton och Johan Unenge handlar om familjen Rantanen som har flyttat från Stockholm och skaffat sig ett hotell som de försöker driva. Men utan några gäster är det ju svårt... Men så kommer en grupp med utarbetade förskolelärare som vill vila upp sig under tystnad och INGET får störa. Så vad är det då som låter och spökar i hotellet när det ska vara lugn och ro?

Det här är boken vi har läst de senaste kvällarna med Lilla bokslukaren och jag får säga att det har gått riktigt bra. Oftast vill han höra flera kapitel åt gången så vi kommer snabbt framåt och får höra alla tokerier som händer på hotellet. För det är ju inte bara Ingo som har en hemlighet som ställer till det utan Isadora har en också. Vi skrattar över tokigheterna och undrar hur det ska gå för de stackars förskolelärarna.

Den här boken är egentligen skriven för 6-9 åringar och är lättläst. Det är inte första kapitelboken som man läser efter att man knäckt läskoden men boken därefter. Och drivet i boken gör att berättelsen förs framåt så att man vill veta hur det går. För 4-åringen är det klart att det på vissa uppslag hade det varit bättre med lite mer/större bilder att titta på under läsningen för att lätta upp det lite mer. Men jag tycker att det ändå har gått riktigt bra och när Lilla bokslukaren gärna läser ett till kapitel när man redan läst 3 stycken eller att han säger, efter att vi läst ut boken, att han vill läsa mer om dem får man ju verkligen säga att det är ett gått betyg! Därför ger vi denna bok 4 (av 5).

  • Namn: Hotell Gyllene Knorren: Spöket i rum 13

  • Författare: Måns Gahrton och Johan Unenge

  • Målgrupp: 6 - 9 år (men går bra att läsa för 4-åring)

  • Antal sidor: 107 sidor