Monster 100 hemska väsen i världen

IMG_8089.jpg

Monster 100 hemska väsen i världen av Sarah Banville och Quinton Winter är en bok där vi får stifta bekantskap med 100 monster runt om i världen. Det är monster som har uppkommit i sagor, sägner, myter, folktro och legender. En del monster har ingen sett och andra finns dokumenterade på suddiga foton.

Om man känner att det är lite för enkelt att sova är denna bok något för dig! Varje monster får ett uppslag i boken och om texten som beskriver monstret och vad det lever av men också var det har uppkommit gör att du tittar en extra gång i garderoben och under sängen så kommer illustrationerna av dem att göra det!

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker är bäst i boken. Är det texten som beskriver monstren på både ett sakligt och berättande sätt om än lätt skrämmande (speciellt vid vissa monster) eller är det illustrationerna av monstren som är det bästa? Illustrationerna är nämligen, mest, i dova färger med rött som sticker ut och skapar en skrämmande känsla med sina ögon. Men de flesta är samtidigt vackra att titta på.

Texterna är som sagt informativa om monstren men på ett lättläst sätt och bitvis med humor som lättar upp ett annars skrämmande ämne för alla oss med livlig fantasi. Så vilka är den här boken för. Jo den är för alla som vill lära sig mer om monster och bli skrämda av dem men också för alla som är intresserade av att lära sig mer om vilka monster som finns i olika delar av världen och om de kommer från sagor, legender eller folktron i det området. Jag tycker det är speciellt intressant att få se vilka monster som har uppkommit var och hur de har utvecklats (för en del har det) och den roliga informationen man får om vissa monster som får mig att le.

Det här är en lättläst bok som går att läsa från pärm till pärm men också bara bläddra i och läsa om ett monster här och ett monster där. En trevlig om än skämmande läsning och av mig för den 5 (av 5) då jag gillar att lära mig mer om hur vi människor försökt förklara eller lära oss hur allt i världen är!

Tack Lind&Co för den fina läsningen!

  • Namn: Monster 100 hemska väsen i världen

  • Författare: Sarah Banville och Quinton Winter

  • Ålder: 9-12 år

  • Antal sidor: 208

  • Förlag: Lind&Co