Markus av Trolyrien

313E9F10-4888-4084-B9F2-F550181978D3.JPG

Markus av Trolyrien av Joseph A.Davis handlar om Markus som blir kidnappad av Diomeda och förd till världen Valarien. Diomeda tror nämligen att Markus är deras prins som har försvunnit men som hon nu har återfunnit. Världen han kommit till är full av magi och monster och de som bor där har märkliga seder och tankar över hur man uppför sig. Innan han hinner övertyga Diomeda om att hon har tagit fel är han så djupt involverad i att skydda Valarien att han inte längre kan lämna och istället ger han sig ut på sitt livs äventyr för att hitta kung Josuas försvunna talismaner.

Detta är en typ av bok som jag brukar gilla och så även denna gång. Spännande världar och resor mellan dem där en person hamnar någonstans och ska klara sig, lösa ett problem och förhoppningsvis hitta vägen hem igen. Överlevnad och mystik som driver berättelsen framåt. Ja texten är så lättläst och drivande att man dras med och vänder blad efter blad! För hur ska det gå? Vad är lösningen? Jag gillar verkligen hur boken är skriven där äventyr, spänning, humor osv får en härlig mix vilket gör att den flyter på när man läser.
Sedan måste jag säga att vilken värld som författaren har fantiserat ihop! Vilka monster och tankar runt hur det ser ut och vilka seder och bruk som Valarierna använder sig av. Ja här finns det mycket att fundera på och i vissa fall skratta åt men kanske också en tankeställare om varför gör vi egentligen som vi gör här på jorden. Ja jag gillar denna bok och dras med i denna konstiga värld. Direkt får jag favoriter som jag följer med intresse. Hur ska det egentligen gå? Något som jag också gillar är mysteriet/mysterierna som presenteras i boken och som man kan fundera på medan man läser. Lite väl valda ledtrådar läggs ut också så att man kan lista ut svaren innan de ges i boken (jag gillar ju deckare också så lite mysterielösning är ju perfekt för mig). För vi får tidigt veta att Kung Josuas kropp är borta så vad hände med den? Och vart har en person försvunnit?


Av mig får denna bok 4+ (av 5) för sin bladvändar styrka och spänning.
Jag tyckte verkligen om att försvinna ner i den och är lite ledsen över att den tiden är förbi!
Tack Joseph A.Davis för läsexemplar!

Boken är utgiven av Pärlan förlag.