Letters from Father Christmas

672BDEAC-0865-45AF-A26F-B295FCB0CCC5.JPG

Letters from Father Christmas av J.R.R. Tolkien är en sammanställning av breven Tolkien skrev till sina barn som Jultomten och hans isbjörn. Varje år damp det ner ett brev från jultomten och ofta en teckning som berättade om fantastiska saker från nordpolen. Vardagsbestyr och kaos som när alla paketen trillade ut och spreds överallt eller allt tokigt som isbjörnen gjorde.

Breven kom antingen per post eller låg i huset efter att han hade varit på besök och breven som barnen skrev till tomten försvann mystiskt utan att någon visst hur det gått till. Det här är boken som ger en inblick i hur jultomten lever sitt liv uppe vid nordpolen och vilka som finns runt honom.

Jag tänker bara en sak och det är: Vem vill inte läsa jultomtens brev? Jag vill det i alla fall och det verkar hända riktigt tokiga saker där uppe på nordpolen. Iden är riktigt rolig tycker jag. Att skriva ett brev från jultomten om vad som hänt det senaste året. Kanske lite som Nissebreven (men jag har inte läst några Nissebrev så kan inte vara säker). I vilket fall som helst så är det bilder både på breven och på bilderna Tolkien ritade. Till det finns det en utskrift av breven vilket är tur för de är inte lättlästa…

Är man ett Tolkien fan så har denna bok en given plats i bokhyllan. Men även för oss andra är den en rolig och annorlunda bok att ha i sin julhög med böcker. Bilderna är fina och breven vackra men roligast är ju att läsa om vilka tokigheter som har hänt hos jultomten. Detta är en fin bok och hittar ni den köp den då vi här hemma tycker den är värd 5 (av 5). På svenska heter den Breven från jultomten.