Vad tänker Knodden?

IMG_6838.jpg

Vad tänker Knodden? av George Johansson och Anna-Clara Tidholm handlar om Knodden som står utanför morfars hus i snöfallet och väntar på att morfar ska hitta bilnycklarna. Medan han väntar funderar han på allt och ingenting medan världen blir vitare och vitare runt honom. Han funderar på sommaren och hundar, på fiskar och rymden och på ingenting.

Hur beskriver man denna bok bäst funderar jag på och det jag rent spontant kommer fram till är att detta är en filosofibok för yngre barn. För det är ju just det Knodden gör där i snön under gatlycktan. Han funderar på universum och parallella ställen och på livet i stort och vad en hund skulle kunna ge morfar. Ja det är djupa tankar som nämns och hoppar runt precis så som ett barns tankar kan hoppa från hundar till dinosaurier till rymden. Det går fort och det är mycket som Knodden hinner fundera på.. Vi pratar lite om rymden och om bilar och funderar på de olika sakerna som Knodden tänker på.

Illustrationerna är detaljrika och visar de olika tankarna och funderingarna som en trött Knodden (för han ser trött ut eller är det bara jag?) funderar på. Det är sent och det lite mörka vinterljuset kommer fram fint i de snöiga bilderna. En riktig vinterbok är detta och vi blir riktigt avundsjuk på all snö eftersom vi väntar på att det ska börja snöa. Än så länge får vi njuta av bilderna i boken.

Den här boken kan ge många funderingar och är en fin liten bok om en filosoferande liten pojke. Vi gillade den mycket och därför får den 5 (av 5) av oss.

Utgiven av Natur & Kultur.

Tack Natur & Kultur för recensionsexemplar och för att vi fick möjlighet att läsa denna fina bok!