Det överraskande julkortet

IMG_6844.jpg

Det överraskande julkortet av Annette Amrhein och Sabine Straub handlar om den lilla tvättbjörnen Puck som önskar sig ett alldeles eget julkort som bara är till honom. Det hör hans mamma som ber morbror Morrhår om hjälp. Han skriver gärna ett julkort men när det ska skickas med en av brevbärarfåglarna ger han chansen (snäll som han är) till en alldeles för liten fågel som knappt orkar bära kortet. Kommer fågeln hinna få fram kortet i tid till jul?

Vilken underbart mysig berättelse detta är! Jag blir så tagen och förtjust i Puck och den lilla fågeln som kämpar med kortet. Den är så fint skriven och tar upp vikten av att få synas och känna sig speciell är viktigt för alla oberoende av ålder och storlek. Jag gillar verkligen den värld som målas upp i texten och lösningen för hur julkort transporteras genom skogen. För det är ju egentligen självklart att de tas runt av fåglarna och att betalningen är frön och smulor.

Illustrationerna är helt underbara och så mysiga med sina många detaljer som visar livet i skogen och de olika fåglarna. Jag kan sitta och titta på bara bilderna i boken och märker hur jag bläddrar fram och tillbaka för att titta på dem. Det första man möts av när man öppnar pärmen är ett uppslag med brevfåglar som flyger genom luften och det är så fint. Det fortsätter genom hela boken men jag måste säga att mina favorit bilder är de som visar utomhusmiljöerna!

Vi här hemma tyckte att denna bok var så fin och för oss är den helt klart värd 5 (av 5).

Boken är utgiven av Tukan förlag.

Tack Tukan förlag för recensionsexemplar och för att vi fick läsa denna underbar bok!