En enhörning till jul

IMG_6942.jpg

En enhörning till jul av Anna Currey handlar om Milly som tillsammans med sin mamma är hos morfar. Hon saknar pappa som kommer komma snart och någon att leka i snön med. Då kommer en enhörning smygande på kvällen från skogen för att få se vad jul är för något och Milly bjuder in enhörningen Florian i huset. Nu blir det mycket roligare och vem vet kanske träffar hon en vän genom Florian också..

Detta är en fin berättelse om en lite annorlunda magisk vänskap. För när Milly känner sig ensam så kommer enhörningen Florian från skogen och hälsar på eftersom han är så nyfiken på julen och alla ljus som staden satt upp. Dagen som enhörningen är hos Milly blir både lite busig och mysig och vi får följa med på flera olika julaktiviteter som att klä julgranen och gå på julmarknad.

Texten förmedlar Millys längtan och vilja att ha någon och hur glad hon blir när Florian kommer. Och visst blir det lite tokigt att ha en enhörning inne som inte vet hur julen ska vara och vad som finns med i den. Berättelsen är fin och trevlig men för mig saknas det något och jag kan inte sätta fingret på vad. Illustrationerna är fina och förmedlar en mysig julstämning genom att julljusens ljus på något sätt kommer med på en hel del bilder.

Det här är en fin berättelse och om man är intresserad av hästar/enhörningar kommer den vara en hit. Men jag fastnar inte i den och det gör inte sonen heller. Något saknas för mig och kanske är det att jag hade velat ha mer av att Florian inte tycks veta något om julen och ska få vara med om den. Nu nämns bara olika saker som man hade kunnat göra mer av. Därför ger jag denna bok 3 (av 5) då den är mysig men för mig hade kunnat vara mer.

Utgiven av Lind & Co.

Tack för recensionsexemplar och fin julläsning Lind & Co.