Julias jul

Julias jul av Emma Virke är en julkalenderbilderbok med 24 luckor att öppna i december. Här får vi följa Julia när hon försöker skapa lite jul hos sig eftersom hennes föräldrar inte verkar vilja börja pynta och förbereda. Hon ger sig ut för att samla ihop saker som man behöver till jul och på vägen träffar hon på olika individer att hjälpa.

Jag tycker verkligen om julkalenderböcker/adventsböcker där man under hela december kan följa en saga och där man får vänta på nästa steg tills nästa dag. Och denna är inte ett undantag. Det som för mig är det ovanliga med den är att det är en bok som blandar bilderbok med lucköppning vilket jag tycker är en väldigt rolig ide. Varje uppslag har en text på rim som berättar om vad Julia gör just nu och funderar på men sedan är det luckorna som för sagan framåt mer och för varje dag blir sagan lite mer komplett och färdig.

Bilderna är detaljrika och tur är nog det för detta är ju en bok man ska titta och läsa i varje dag i 24 dagar!

För sin roliga ide att göra en julkalenderbok på detta sätt och att bilderna och texten bakom luckorna för sagan framåt ger jag denna 5 (av 5).

Utgiven av Lilla Pirat förlaget.

Tack Lilla Pirat förlaget för recensions exemplar och mysig julläsning!