Juliga musikböcker för de yngsta

E79462A8-A34C-4771-BBED-56D4E2076DE4.JPG

We Wish You a Merry Christmas och Bjällerklang är två ljudböcker som spelar upp dessa två jullåtar. Sidorna är tjocka och lätta för små händer att bläddra i. Knappen är även den stor och tydlig och enkel att trycka på vilket gör att låtarna går på repeat här hemma.

Bilderna är söta och tydliga med inte alltför många detaljer i så de är anpassade för de små läsarna.

Batterierna har lite övrigt att önska tyvärr (eller kanske själva maskineriet) då det blir en gradvis försämring av ljudet istället för att det låter bra fram tills batteriet slutar fungera. Nu låter det bra/ok första gångerna och sedan blir det värre och värre och långsammare och långsammare vilket gör det svårt att sjunga till på slutet och jobbigt att lyssna på. Visst så är det så att små barn inte märker det för det är roligt att trycka och så kommer ljud men vi vuxna som får lyssna på det dag ut och dag in hade önskat att det varit annorlunda (och på vissa av våra ljud musikböcker låter det bra fram tills de slutar fungera och man får byta batteri). Ja det är nog det som är det negativa med dessa böcker för i övrigt gillar jag dem och barnen tycker de är toppen. Därför ger vi dem 3 (av 5) och hade batterierna/ljudet varit bättre och mer konstant hade de fått ett högre betyg.

Dessa böcker är 3 år så jag vet inte om de finns på marknaden men hittar ni dem på loppis är de värda en titt för batterierna går att byta.

Utgiven av Tukan förlag.