Morgondagens post till Vidhäll

IMG_5405.jpg

Morgondagens post till Vidhäll av Solja Krapu-Kallio handlar om trettioett åriga Iris som arbetar som lantbrevbärare i norrländska Vännäs. Sin rutt har hon kört i 10 år och känner alla på vägen. Men hon är inte bara lantbrevbärare utan också medium. Så medan hon är ute och kör på vägarna låtsas hon vara Tamara på telefontjänsten "Tamaras framtidslinje" där hon ger råd och hjälp till vilsna människor som vill ha stöd i sina liv. Men en dag ringer någon hon känner från postrundan och det blir svårt att skilja på livet som brevbärare och medium.

Åh som jag tyckte om den här boken! Den var verkligen härlig. Så lättläst och mysig. Berättelsen fördes framåt i lagom tempo så man alltid drogs med. Det var en bok som jag verkligen behövde just nu, en feelgood som var som livet är mest men som både var smårolig och intressant.

Karaktärerna känner man verkligen med och vill att det ska gå bra för. Det finns så många härliga människor som glider förbi postbilen när Iris delar ut posten. Iris vill man skaka om för trots att hon ger råd till andra vill hon inte riktigt ta råden som hon ger själv.

Mysig och härlig helt enkelt med det starka budskapet att det bara är en själv som kan påverka en liv och ta det vidare. Frågan är bara om man är tillräckligt modig att göra det!

Av mig får denna bok 5 (av 5) för jag gillade den verkligen. Den var lättläst och fin och bara flöt på.

Utgiven av Brombergs bokförlag.