Här får du veta något om små djur Näbbmöss

Här får du veta något om små djur Näbbmöss av Gun Björk  Illustrerad av Ingvar Björk

Här får du veta något om små djur Näbbmöss av Gun Björk

Illustrerad av Ingvar Björk

Nu är det dags att lära sig lite om näbbmusen. Kan inte påstå att jag har sett en näbbmus i det vilda själv någon gång men de är ju inte så värst stora och springer ju inte och visar upp sig hur som helst heller. I denna bok får man veta mer om näbbmusens liv och leverne över ett år. Hur stora de är, hur de bor, vad de äter och vilka som äter dem. Boken är med andra ord fullspäckad med information. 

Precis som de andra böckerna i denna serie är detta en bra faktabok som ger mycket information om näbbmusen. Man kan tro när man ser den att det inte är så mycket fakta som tas upp eftersom det är en bilderbok men man ska inte låta det lura en. Här ryms mer fakta än vad man kan tro och på ett sätt är detta en bättre bok än en vanlig faktabok just på grund av att det är en bilderbok. Den är ju gjord för barn och då lättar bilderna upp samtidigt som den har oerhört mycket fakta i sig. Jag tycker det är bra upplägg och hoppas att det skapar ett intresse för naturen och allt i den. 

Illustrationerna visar det som texten vill förmedla och stärker på så sätt informationsflödet vilket är bra. Bilderna är lagom detaljrika där näbbmusen och det som rör den är i fokus medan det andra är mer utfyllnad för att skapa en naturbild. 

Betyg: Bra fakta bilderbok om näbbmöss för den vetgirige.

Skriven: 1976 

ISBN: 9100413739