Blåbärspaj

Blåbärspaj med vaniljsås. Mums! 

Blåbärspaj med vaniljsås. Mums! 

Ute i skogarna har det varit blåbär ett tag nu så jag tänkte att ett blåbärspaj recept kunde vara på sin plats. Blåbärna har jag plockat själv, tycker det är så rofyllt och trevligt att vara ute i skogen och plocka blåbär. 

Blåbärspajen är en smulpaj för jag tycker så mycket om det goda smuliga täcket uppepå... 

 

Blåbärspaj

ca 75 g margarin eller smör 
1/2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
ca 7 dl blåbär 
Hacka ihop allt med en gaffel eller liknande tills allt är väl blandat. Lägg lite av smulpajsdegen i bottnen på pajformen så blir det inte så rinnigt i bottnen. Häll på blåbären och sedan resten av smulpajsdegen. Om man vill kan man strö på lite socker som blir lite dekoration. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 225C. 
Sedan är det bara att njuta med vaniljsås eller vaniljglass! 

 

Låt er väl smaka!